САУ дозуванням купажного відділення

Печать

Замовник: ДП "Українська горілчана компанія "Nemiroff", м. Немирів Об'єкт управління

Опис ТОУ: технологічним об'єктом управління є купажне відділення лікеро-горілчаного заводу, призначене для приготування водно-спиртових розчинів заданої міцності зі спирту та води. Розроблена система змінює існуючу технологію виготовлення купажу, а саме перехід від двостадійного дозування компонентів через мірні ємності до прямого дозування шляхом вимірювання витрати в потоці.

Призначення системи: управління процесом приготування купажу в автоматичному та ручному режимах.

Обсяг робіт: польовий проект, центральна частина, шеф-монтаж та пуско-налагоджувальні роботи

Рік впровадження: 2002


Основні завдання:

Програмно-апаратна база:

Опис роботи системи:

Початкові компоненти подаються зі складських ємностей насосами. На трубопроводах, якими подаються компоненти в проміжну ємність, замість мірних ємностей встановлюються витратоміри - масовий для спирту і електромагнітний для води, і відсічні клапани з пневмоприводом.

Інформаційні виходи витратомірів та входи клапанів підключені до промислового контролера, де виконується обробка сигналів вимірювання та формування сигналів керування відповідно до програм приготування купажу. До контролера підключена операторська панель, звідки здійснюється управління та контроль технологічного процесу.

Особливості системи:


Структурна схема САУ