Гірничо-металургійна галузь

Завантаження готової продукції в залізничні вагони 106а колії


Замовник: ПрАТ «Полтавський ГЗК», м. Горішні плавні, Полтавськая обл.Об'єкт управління

Опис ТОУ: завантаження окатишів у залізничні вагони здійснюється трьома незалежними потоками з метою забезпечення рівномірності завантаження. У процесі завантаження виконується зважування вагона окремо по кожному візку. Аналіз поточних результатів зважування з кожного візка дозволяє керувати подачею необхідного потоку (або декількох потоків) подачі залізорудних окатишів. Подача окатишів з видаткових бункерів у вагони здійснюється стрічковими конвеєрами. Випуск окатишів з видаткових бункерів перекривається секторними затворами з пневмоприводом. Скидання окатишів з стрічкових конвеєрів перекривається ножовими затворами з пневмоприводом.

Призначення системи:забезпечення точного дозування окатишів за загальною масою відповідно до вантажопідйомності залізничного вагона, а також рівномірного розподілу ваги по його осях за мінімальний час.

Обсяг робіт: проект польової та центральної частини, шеф-монтаж та пуско-налагоджувальні роботи

Рік розробки: 2012


Детальніше...

Реконструкція системи телемеханіки для центрального диспетчерського пункту

Друк
PDF

Замовник: ВАТ «Полтавський ГЗК», м. Горішні Плавні, Полтавська обл.Об'єкт управління

Опис ТОУ: існуюча система телемеханіки призначена для збору даних про стан технологічного обладнання та передачі їх у центральний диспетчерський пункт (ЦДП). Відображення інформації в ЦДП виконувалося на мнемощиті, який в цілому відображав діючу схему ланцюга апаратів, але не в повному обсязі. Проект реконструкції передбачає заміну існуючих контролерів телемеханіки на сучасні телемеханічні пристрої SIEMENS ST7 з передачею даних центральному диспетчеру за існуючими та новопроектованими оптоволоконними лініями зв'язку, підключеними до кампусної мережі комбінату. Для відображення інформації про стан обладнання передбачені як широкоформатні РК-монітори АРМ-ів диспетчера, так і відеостіна на базі 12 безшовних РК-панелей.

Призначення системи: заміна зношеного обладнання існуючої системи телемеханічного контролю, приведення схеми ланцюга апаратів технологічних переділів комбінату до дійсної схеми та забезпечення надійного її функціонування у реальному масштабі часу.

Обсяг робіт: центральна частина

Рік розробки: 2012


Детальніше...

Система контролю руди у параболічних бункерах ОПУ-2

Друк
PDF

Заказчик: ПрАт «Полтавский ГЗК», м. Горішні Плавні, Полтавська обл.Об'ект керування

Опис ТОУ: проектом передбачена заміна існуючою зношеної системи і тієї, що частково вийшла з ладу системи контролю рівня в параболічних бункерах конвеєрів №6, №7 корпусу ОПУ-2, з яких відбувається подача руди на мельниці ДОФ. Загрузка бункерів відбувається шляхом переміщення автостели між секціями. Підсистема автоматичного позиціонування автостели виконана з використанням індуктивних датчиків положення виробництва фірмы TURCK. Датчики положення встановленні таким чином, що зупинки автостели відбуваються в зонах міжосьових прольотів. Для автостели №6 таких зон – 16, для автостели №7 – 9 зон. Визначення необхідної зони для зупинки автостели відбувається в системі контролю рівня в параболичному бункері.

Призначення системи: відображення і контроль рівня руди в параболічних бункерах ОПУ-2 и дистанційне управління з автоматичним позиціонуванням автостелами №6 та №7 з метою рівномірної загрузки бункерів, а також надання інформації старшому мельнику ОПУ-2.

Об'єм рабіт: проект польової та центральної частини (на етапі внедрения)

Рік розробки: 2013


Детальніше...

САУ трубчастими обертовими печами

Друк
PDF

Заказчик: ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат», Кіровоградська обл.Об'єкт управління

Опис ТОУ: технологічним об'єктом управління є обертові трубчасті печі, обпалювально-плавильного цеху, забезпечені приводами обертання, пальниками природного газу і допоміжними механізмами, і призначені для відновного випалу шихти, з подальшим вивантаженням і транспортуванням недогарка на склад руди. Розрахункова витрата газу на піч – 400…4000 нм3/год при тиску до 6 кгс/см2.

Призначення системи: оперативний контроль і керування обертовими трубчастими печами, обпалювально-плавильного цеху з метою забезпечення функціонування технологічного відділення випалу у всіх допустимих режимах при підвищенні якості вихідної продукції та ефективності роботи технологічного обладнання.

Обсяг робіт: польовий проект, центральна частина, шеф-монтаж та пуско-налагоджувальні роботи

Рік впровадження: 2006-2007


Детальніше...

АСОДУ гірничо-збагачувального комбінату

Друк
PDF

Замовник: ВАТ "Південний ГЗК", м. Кривий РігОб'єкт управління

Призначення системи: забезпечення виробничого відділу  та служб цехів комбінату  достовірною оперативною інформацією про хід виробництва дробильно-збагачувального комплексу та агломераційних фабрик. Обсяг автоматизації передбачає концептуальну заміну існуючої системи у зв'язку з повним фізичним та моральним зношуванням останньої.

Обсяг робіт: центральна частина, шеф-монтаж та пуско-налагоджувальні роботи

Рік впровадження: 2005


Детальніше...