АСУ ділянки приготування напівфабрикату для начинки цукерок "Склянка молока"


Замовник: ПАТ "Вінницька цукеркова фабрика ROSHEN"Об'єкт управління

Опис ТОУ: технологічним об'єктом управління є ділянка приготування напівфабрикату для начинки цукерок "Склянка молока" на лінії "GRAND TOFFY" цукеркового відділення цеху N4 ПАТ "Вінницька цукеркова фабрика ROSHEN". До складу обладнання входять: кульові млини WA-FA, ємності рідких компонентів та ємності зберігання готового продукту, змішувач, насоси, клапани завантаження/вивантаження, нагрівачі для підтримки необхідної температури продукту в змішувачі та кульових млинах.

Призначення системи: оперативний контроль, управління та протиаварійний захист обладнання у складі ділянки приготування напівфабрикату для цукерок з метою підвищення продуктивності лінії та покращення якості готового продукту.

Обсяг робіт: польовий проект, центральна частина, шеф-монтаж та пуско-налагоджувальні роботи

Рік впровадження: 2013


Основні функції:

  • контроль основних параметрів технологічного процесу в т.ч.: контроль рівнів у ємностях зберігання та млинах WA-FA1… WA-FA3, контроль температури продукту та води контуру обігріву, контроль струму головного приводу WA-FA1… WA-FA3 та ін.; сигналізація аварійних рівнів у млинах та видаткових ємностях;
  • контроль стану технологічного обладнання, визначення та фіксація причин аварійного зупинення механізмів;
  • автоматичне управління процесом приготування продукції згідно із заданим оператором рецептом та циклограмою роботи обладнання в т.ч.: управління операціями дозування компонентів, їх перемішування у змішувачі, вивантаження та перемішування у WA-FA;
  • автоматичне підтримання необхідної температури продукту різних стадіях його приготування;
  • завдання послідовності використання WA-FA при вивантаженні замісів із змішувача та ємностей для зберігання готового продукту при вивантаженні перемішаного виробу з WA-FA
  • дистанційний контроль та керування окремими технологічними механізмами в ручному режимі з кнопок у спливаючих вікнах стану механізмів;
  • відображення ходу технологічного процесу стану обладнання на екрані операторської панелі в зручному для сприйняття оператором вигляді;
  • ведення бази рецептур, робота з рецептами (створення, вибір та налаштування рецептури на приготування продукту);
  • перегляд та редагування настроювальних параметрів системи та трендів основних технологічних параметрів;
  • формування, відображення та накопичення архіву аварійних та попереджувальних технологічних повідомлень для аналізу дій оператора та ходу роботи обладнання;
  • автоматичний облік витрати компонентів та виробленої продукції; формування звітів за виконаними замовленнями з можливістю їх збереження.


Програмно-апаратна база:

  • пристрої плавного запуску SIRIUS фірми Siemens;
  • частотні перетворювачі серії PM240 фірми Siemens;
  • вагові модулі SIWAREX U фірми Siemens;
  • ПЛК Siemens серії S7-300 (CPU315-2PN/DP);
  • панель оператора Siemens MP377;
  • система візуалізації:WinCC Flexible;
  • комунікації: Profibus-DP, Industrial Ethernet


Особливості системи:

  • можливість коригування поточного рецепту в ході виконання замовлення для оперативного внесення змін до рецептурних уставок компонентів та часу перемішування;
  • реалізація алгоритму компенсації похибок дозування попередніх завантажень, що дозволяє підвищити точність дозування загалом;
  • покроковий контроль процесу виконання замовлення в автоматичному режимі з можливістю примусової зупинки оператором (пауза дозування/вивантаження);
  • гнучка система інженерних налаштувань дозволяє оптимально підлаштовувати основні параметри роботи системи та вагодозуючого обладнання.


Основні характеристики системи:

  • точність дозування, %:
  • кількість автоматичних дозаторів:
  • кількість компонентів на дозатор:
  • кількість виконавчих механізмів:
  • загальна кількість сигналів введення/виводу:
  • загальна кількість ПЛК:
  • кількість перетворювачів частоти:
  • кількість операторських панелей:
0,1-0,5
1
3-10
понад 30
более 150
1
2
2

Ефективність застосування:

  • покращення якості готового продукту та скорочення витрати компонентів за рахунок підвищення точності дозування;
  • скорочення простоїв обладнання та часу виконання замовлення в цілому;
  • підвищення рівня безпеки за рахунок запобігання помилковим діям персоналу, і оперативного усунення аварій у разі їх виникнення;
  • покращення умов роботи технологічного та обслуговуючого персоналу за рахунок централізації функцій контролю, управління, діагностики;
  • забезпечення керівників та спеціалістів виробничою інформацією шляхом формування звітної інформації.


Фотоматеріали:


Приміщення операторної Шафа управління Основний відеокадр


Проекти галузі

Склад типового проекту

  • Схеми автоматизації
  • Схеми принципові (електричні, пневматичні та ін.)
  • Схеми з'єднань та підключень зовнішніх проводок
  • Креслення розташування обладнання та зовнішніх проводок
  • Специфікації обладнання та матеріалів
  • Кошторисна документація на монтажні, налагоджувальні роботи та ін.
  • Документація на шафи керування, стійки, пульти
  • ПЗ автоматичного вимірювання та регулювання, диспетчерського контролю та управління
  • Комплект експлуатаційної документації в т.ч.:
    • Інструкція з експлуатації;
    • інструкція з обслуговування;
    • опис програмного забезпечення;
    • опис інформаційного забезпечення;
    • опис математичного забезпечення;
    • опис загальносистемних рішень та
      ін.